Fetaostbollar i mustig tomatsås!

Här får ni en favorit i repris och jag tror inte ni blir besvikna. Receptet är inte mitt eget men jag har hittat det på Coop!

FETAOSTBOLLAR

  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl riven gul lök
  • 1 dl hackade örter, ex basilika, oregano, persilja
  • 2 dl mandelmjöl
  •  150 g smulad fetaost
  •  3 msk olivolja

 

1. Blanda ihop alla ingredienserna utom oljan till fetaostbollarna och forma till runda bollar.

2. Hetta upp en stekpanna med olja och stek bollarna på låg temperatur ca 8 min.

3. Värm tomatsåsen och servera med pastan och fetaostbollarna

 

  • TOMATSÅS köp en god färdig tomatsås eller gör en egen!

    1 gul lök

    1 klyfta vitlök

    1/2 chili, torkade flakes eller sambal

    3/4 msk socker

    1 msk vinäger

    1 burk hela eller krossade tomater

    1/2 burk med vatten

    1 grönsaksbuljongtärning, gärna en ekologisk!

    2 msk olivolja

    2 tsk timjan, oregano eller basilika

     

    1. Finhacka lök, vitlök och chili och fräs det mjukt i oljan.

    2. Tippa i det övriga och låt såsen puttra ihop i ca 15 minuter.

    3. Smaka av med mera syra, hetta, sötma och sälta om det behövs.

     

     

     

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*