Fylld bakpotatis

fylld potatis

Bakpotatisar som bakas, halveras, gröps ur, mosas ihop och sedan fylls i skalen och gratineras! De kan förberedas innan och fyllas med örter och ostsorter du gillar, bacon blir också gott och sedan gratineras av före servering. En perfekt potatisrätt om du frågar mig!

 

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk färska örtkryddor t.ex rosmarin, timjan, oregano eller basilika
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 2 dl riven ost med smak
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader och pricka små hål på potatisarna.
  2. Baka potatisarna i ugn i ca 1 timme.
  3. När de svalnat så dela dem på mitten, gröp ur och lägg potatissmulet i en bunke.
  4. Rör i creme fraiche, örtkryddor, vitlök, salt och peppar.
  5. Fyll skalen med potatismoset, toppa med riven ost och gratinera precis före servering.

 

Här har jag gjort nästan lika med potatisen och serverat lax till! Recept

lax med fylld potatis

 

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*