Sandefjordssås, godaste fisksåsen!

Sandefjordssås

Det här är en supergod och enkel sås som passar till både kokt och stekt fisk men det är inte såsen för dig som inte vill ha en fet sås 😉

Titta här har mina skånska matvänner också gjort såsen:-) Gå in och kolla deras bild för den ser mer aptitlig ut än min och de gjorde såsen utan att mixa ser jag.

Jag stekte torsk och hade ett mos av hälften potatis och hälften jordärtskocka, stekta tärningar av rotselleri, sötpotatis och champinjoner. Det blev mycket godare än det ser ut på bilden, jag lovar 🙂

Psst…servera såsen direkt eller ljummen för den skär sig lätt om du ska värma den igen!

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche 34%
  • 100g smält smör
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk finhackad gräslök eller dill
  • salt och nymalen vitpeppar

 

Gör så här:

  1. Koka upp grädden, rör ned creme fraiche och kör med stavmixer, låt såsen koka upp.
  2. Tippa i det smälta smöret och mixa återigen såsen.
  3. Smaka av med citron, gräslök, salt och peppar.

En kommentar

  1. Vi kan bara hålla med dej, det är en vansinnigt otroligt god sås till fisk, ja vi vågar nästan också säga att det är den godaste. Men att fota sås, nope det är inte lätt inte.

    Kram på dej Karin, och tack för länken!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*