Couscoussallad med nektariner, fetaost och örtsås

couscoussallad2

Hej påèr i kylan 😉 Idag åkte både strumpor, jeans och jacka på, orkar inte tjuras på och frysa! Tur att vi har varit söderut på semester och haft soligt och fint några dagar iallafall. Vi åkte med kompisar ner till vackra Skåne med flera stop efter vägen, ätit mycket god mat och inte lagat mat på 10 dagar. Väl hemma så håller mannen på med köksrenovering så det blir inga avancerade rätter direkt men det finns ju genvägar, grill, micro, svärmor och mamma 😉 Nu är det min sista semestervecka och det känns helt ok att börja jobba när det är kallväder, alltså jag har inte ens fått ett myggbett i år?!

Den här salladen med nektariner tycker jag att ni ska göra, passar till allt eller som en liten ensamrätt. Kram påèr och hoppas att värmen i söder kommer hit upp också:-)

 

 

Ingredienser

  • 3 dl okokt couscous
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk citron
  • 2 nektariner
  • 1/2 gurka
  • 1 knippe rädisor
  • 1 ask sockerärtor
  • 1 ask körsbärstomater
  • 1 fp fetaost
  • 1 liten rödlök
  • 70 g salladsmix av ngt slag, spenat eller ruccola
  • salt och nymalen svartpeppar

Örtsås

  • 3 dl turkiskyoghurt
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk honung
  • 1 dl hackade örter t.ex persilja, basilika, timjan , gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Koka upp vatten+buljong och lägg sedan i grynen, rör om, ta av från plattan och lägg på locket, låt svälla i 5 min. Fluffa sen till det med en gaffel och tillsätt olja+citronsaft och låt de svalna.
  2. Rör ihop örtsåsen.
  3. Dela nektarinen på mitten, ta bort kärnan och skär klyftor/bitar, dela de övriga grönsakerna,
  4. Blanda grönsakerna med couscousen, smula ner fetaosten,  smaka av med mera olja och kryddor.
  5. Servera med örtsåsen och ett gott bröd.

 

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*