Enkel pastagratäng med köttfärs

 

 

Hjärta, Dove, Silhouette, Kärlek, Lycka Till, Abstrakt

Vissa dagar känns saker i livet så oviktigt….. saker som man ibland tycker är jobbiga känns som ingenting…..man tar saker för givet och borde var mera tacksam över allt som är bra…..jag sa hej till en vän i torsdags som varit sjuk och haft det tungt….det var så jobbigt men hon hade planerat allt så fint och mitt i ledsamheten så fanns det ljus….men livet är orättvist för hon var den finaste av människor som alltid spred glädje och jag saknar henne……

 

 

pastagratäng

Jag skriver inte så ofta privata saker på bloggen numera men nu bara blev det……..och ni får såklart ett recept ändå .

Det här blir som en lasagne i smaken men den går fortare att laga och den räcker till många, 7- 8 hungriga.

Ingredienser

  • 400g köttfärs
  • 500g okokt pasta
  • 1 stor morot
  • 1 stor palsternacka
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 500g passerade eller krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2-3 tsk torkade örtkryddor t.ex timjan, oregano och basilika
  • salt och nymalen svartpeppar

Ostsås

  • 7 dl mjölk
  • 4 msk vetemjöl+lite vatten
  • 2+2 dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen svarrtpeppar

 

Gör så här

  1. Skala och hacka morot, palsternacka, lök och vitlök.
  2. Fräs i omgångar grönsakerna och köttfärsen i en gryta eller stekpanna.
  3. När allt är stekt tippa i tomater, tomatpuré och kryddor, låt allt småputtra, späd gärna med lite vatten.
  4. Sätt ugnen på 225 grader och koka pastan.
  5. Koka upp mjölken till ostsåsen under omrörning, red av med mjölet utrört i lite vatten, när såsen kokat upp ta kastrullen från plattan och smaka av med ost och kryddor.
  6. Lägg nu den kokta pastan i botten på en ugnsform, lägg köttfärsen på pastan och avsluta med ostsåsen och lite riven ost på toppen.
  7. Gratinera i ugnen tills gratängen kokat ihop och fått lite färg.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*