Morotssoppa med citron och ingefära

morotssoppa

Det här är en av mina favoritsoppor, syrlig och med sting av ingefära. Vill du ha soppan matigare så stek kryddiga korvar, bacon eller champinjoner och paprika att toppa soppan med. Bröd såklart, det är ett måste till soppan, jag gjorde ostmackor i våffeljärnet med lite chilisås på (sriracha), mumsigt blev det!

 

INGREDIENSER

  • 500g morötter
  • 500g potatis
  • 1 gul lök
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1/2-1 citron, saften av den
  • 2 ”tummar” ingefära
  • 1,5 liter buljong (vatten+tärning)
  • 2 dl grädde
  • nymalen svartpeppar och ev. salt
  • 3 msk olja

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala morötter och potatis och dela i bitar.
  2. Skala och hacka lök, vitlök och ingefära och fräs det i oljan, låt morötter och potatis fräsa med.
  3. Tippa i buljongen och låt grönsakerna koka tills de är riktigt mjuka.
  4. Mixa soppan slät med stavmixer eller liknande, tippa i grädde och mera vatten om soppan är för tjock.
  5. Smaka av med citronsaft och kryddor, låt soppan koka ihop och servera med creme fraiche.

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*