Pasta med grönkål, paprika och svamp

pasta med grönkål, svamp och paprika

Pasta blev det till lördagslunch, Lisa, Frida och Petter kom hem en sväng i helgen och muntrade upp oss lite! Julstökar ni för fullt? Lugnt här, tycker jag gör mindre och mindre för varje år och det känns helt ok ändå 😉

 

 

Ingredienser

  • 400g pasta
  • 200g färska champinjoner
  • 1 paprika
  • 5 dl grönkål i småbitar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2-1 tsk sambal eller chilikrydda av ngt slag om du vill ha lite hetta!
  • 2 tsk timjan eller oregano
  • 3 dl grädde+1 dl av pastavattnet
  • salt och nymalen vitpeppar

Topping:

  • Salami eller lufttorkad skinka
  • riven ost

 

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Skiva champinjoner, strimla paprika, hacka grönkålen i bitar och riv vitlöken.
  3. Stek först svampen och låt sedan de övriga grönsakerna fräsa med rör sist ned tomatpuré, krydda.
  4. När pastan är al dente slå bort det mesta av vattnet, spara ca 1 dl i kastrullen.
  5. Tippa i grädden med pastan, blanda ner grönsakerna och låt allt puttra ihop.
  6. Smaka av med kryddor och ev sambal.
  7. Servera direkt med riven ost!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*