Kyckling med kryddigt grönsaksris

rispytt2

Resträtt till middag idag ja allt utom kycklingen då, fräs de grönsaker du har över med kokt ris och servera starka korvar, fisk, kassler eller kyckling till. Snåla inte med kryddor, ta dina favoriter och skvätt lite japansk soya eller fisksås över istället för salt, mumsigt det lovar jag!

 

INGREDIENSER 4port

  • 700g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 3-4 portioner kokt ris
  • 1 paprika
  • 100 g champinjoner
  • 1 lök
  • 3 dl hackad grönkål
  • 1 dm purjo eller 2 salladslökar
  • curry eller garammasalakrydda
  • 1/2 citron, saften av den
  • olja till pannan
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Tillbehör: Naturell yoghurt eller cremefraiche

 

Gör så här:

  1. Stek  kycklingen i en panna med olja, krydda rejält med curry, salt och peppar.
  2. Skär under tiden paprika, svamp och grönkål i bitar, hacka lök och purjolök, lägg kycklingen åt sidan när den är klar.
  3. Stek svampen och när den fått lite färg tillsätt de övriga grönsakerna och riset och låt det fräsa runt några minuter, krydda med curry, salt och peppar och smaka av med pressad citron.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*