Enkel fiskgratäng!

fisk med fänkål

Ja har ni färsk fisk så är det ju toppen själv hade jag ett fryst torskpaket och det blev inte tokigt heller!

I receptet skrev jag att fisken inte skulle vara helt tinad och det beror på att grönsakerna behöver 30 minuter i ugnen och är fisken helt tinad när du lägger dit den då blir den torr och tråkig. Om du råkat tina fisken helt så kör först bara grönsakerna i 10 minuter och lägg sedan dit fisk, grädde och ost och kör i ca 20 minuter.

 

INGREDIENSER

  • 400g halvtinad torsk eller annan vit fisk
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 dm purjolök
  • 1 citron, saften av den
  • 3 dl grädde
  • 100g ost som du gillar, castello blå hade jag
  • Italiensk salladskrydda, salt och nymalen vitpeppar

Sätt ugnen på 175 grader!

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala morötterna och skiva dem fint på mandolin eller med potatisskalare, strimla purjon.
  2. Dela fänkålen, ta bort toppstjälkarna (spara dillen till garnering och stjälkarna är fina till buljongkok, kasta in dem i frysen bara)
  3. Lägg grönsakerna i en liten ugnsform, skär den halvfrusna fisken i bitar och lägg på grönsakerna.
  4. Pressa citronen över fisken, krydda rejält och snåla inte med salladskryddan!
  5. Tippa över grädden, smula/strö över osten och gratinera i 175 grader i ca 30 minuter.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*