Stekt röding, potatissallad med bönor och pepparrotscremè

röding3

bönsallad

röding1

röding2

Borde tagit bilden innan jag pressade på citron 😉 Fiskfileérna stekte jag bara i mycket smör med skinnsidan ner och sedan en sväng på andra sidan också och inte för länge så fisken blir torr, salt och peppar såklart och ös fisken med smöret, gott liksom!

Potatissallad känns väl inte som januarimat men den går ju att äta både varm, ljummen eller kall och den funkar till både fågel, fisk och kött.

Låt fantasin flöda med olika grönsaker, färska örtkryddor och vitlök!

 

LJUMMEN POTATISSALLAD

  • 6-7 potatisar, ha skalet på om det är fint
  • 250g vaxbönor, frysta
  • 100g soyabönor, frysta
  • 1 näve hackad ruccola
  • 2 msk finhackad rödlök
  • 3 msk pressad citron
  • 1/2 dl raps eller olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar

 

PEPPARROTSCREMÈ

  • 3 dl creme fraiche
  • 2 msk hackad dill
  • 2-3 msk riven pepparrot
  • salt

 

Gör så här:

  1. Koka potatisen med skalet på i rejält saltat vatten, låt bönorna koka med 1-2 minuter på slutet.
  2. Hacka ruccola och lök.
  3. Rör ihop pepparrotscremen.
  4. Blanda ihop citron, olja, honung, salt och peppar i en liten skål.
  5. Dela potatisen i bitar när den är kokt, behåll skalet på om det är fint och lägg tillbaka potatis och bönor i varma kastrullen.
  6. Vänd runt ruccola, lök och dressingen i kastrullen, smaka av med mera kryddor och ev. citron.
  7. Tippa upp salladen på ett fat och servera med fisk och sås!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*