Krämig kycklinggryta

kycklinggryta1 kycklinggryta2

Den här grytan svänger du ihop medan riset eller potatisen kokar och den räcker till många eller frys in och ha till en middag till. Vill du ha lite mera tryck i grytan så ha gärna i chili av något slag, färsk, sambal eller srirachasås!

INGREDIENSER 8 pers

  • 700g kycklinglårfilé eller kycklingfilé
  • 2 paket bacon
  • 2 paprikor
  • 250g färska champinjoner
  • 1 stor lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2 dl tomatpuré, kanske lite till för minnet är inte vad det borde 😉
  • 3 dl grädde
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • nymalen svartpeppar och ev. salt
  • ev. maizena till redning

Gör så här:

  1. Dela svamp, paprika, lök och bacon i bitar, hacka vitlöken.
  2. Dela kycklingen i bitar och stek den tillsammans med baconet i omgångar i en stekpanna tills det fått färg, lägg över i en gryta.
  3. Stek nu grönsakerna så att de också får färg, låt vitlök och tomatpuré fräsa med på slutet, lägg också över detta i grytan
  4. Koka ur pannan med vatten+buljongtärning och tippa också det i grytan (oj vilket tjat det blev, ha ha)
  5. Tippa i grädde och cremefraiche och låt nu grytan puttra på ca 5 minuter, späd med mera vatten och red av med maizena om det behövs.
  6. Smaka av med mera kryddor och ev. persilja eller liknande och servera med ris eller päran!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*