Pasta Carbonara, snabbmat när den är som bäst!

CARBONARA

Visst är det häftigt med svensk pasta? Den var dessutom grymt god tycker jag och det kan räcka med att man varit några gånger på vackra Gotland så känns smaken ändå bättre;-) Pastan var med i den senaste Smakboxen som jag fick. Ha nu en riktig trevlig helg mina vänner! Vi har nyss ätit en god middag i Sundsvall på Ping Pong en restaurang som fått både ris och ros men av mig får den bara ros, fantastiskt god asiatisk mat, sushistyle och de rätterna jag valde var supergoda! Kolla in på mitt instagram chiliconkarin så får ni bilderna!

 

PASTA CARBONARA

 

  • 300-350 okokt pasta
  • 2 paket bacon a`140g
  • 3 dl grädde
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 4 äggulor
  • 1/2 dl hackade örter t.ex ruccola, persilja, basilika , timjan
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan så den har tuggmotstånd, al dente
  2. Stek baconet knaprigt i små bitar, riv osten och dela äggulorna från vitan.
  3. När pastan kokat klart slå bort allt vatten utom ca.1 dl, lägg tillbaka i kastrullen och tippa i grädden och baconet.
  4. Låt allt koka ihop, krydda med salt, peppar, 2 dl av osten och örter.
  5. Lägg upp på varma tallrikar, toppa med riven ost, äggula och nymalen svartpeppar.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*