Pasta med ostronskivling och bacon

pasta ostronskiv1 pasta ostronskiv2

Pasta är ju enkelt, gott och snabbt och när jag såg den här goda svampen och en ny pastasort, manfredine på Coop då kändes det dumt att krångla till middagen;-) Klart på 20 minuter och det gillar jag!

INGREDIENSER

  • pasta för 4, ca 300 g okokt
  • 200g ostronskivling eller annan färsk svamp
  • 1 paket bacon, svenskt såklart!
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 2 dl grädde+1 dl av kokvattnet
  • 3 dl riven ost, gärna lagrad
  • 1 rejäl näve med ruccola
  • 1/2-hackade örtkryddor t.ex körvel, persilja eller gräslök
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Koka pastan i rejält saltat vatten.
  2. Dra isär/dela svampen i mindre bitar, dela baconet i bitar, hacka vitlöken, ruccola och örter.
  3. Stek bacon och svamp tills det fått färg och är krispigt, låt vitlöken fräsa med på slutet.
  4. När pastan är kokt men har tuggmotstånd slå av allt vatten utom ca 1 dl.
  5. Tippa i grädde, hälften av svamp/baconfräset och ruccola, låt allt koka ihop 1 minut.
  6. Rör ned osten och smaka av med kryddor och örtkryddor.
  7. Fördela på tallrikar, toppa med svampfräset, ost och lite grönt!

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*