Dubbla mandelmaränger med smörkräm

 

mandelmaränger

Eftersom jag inte bakade några kakor till påsk så gör jag det nu! Det här är en favoritkaka som min syster brukar göra och det har blivit en julkaka för mig. Jag kan lova att den är lika god året om och förresten är det julstämning här för det vräker ner snö;-)

 

INGREDIENSER

  • 4-5 äggvitor
  • 200g mandel
  • 5 dl florsocker

SMÖRKRÄM

  • 200g mjukt smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1/2 tsk vaniljpulver eller 3 tsk vaniljsocker

 

1. Mal mandeln fint eller kör länge i matberedaren och blanda sedan ner florsockret.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner mandel/florsockerblandningen.
3. Smöra plåtpapper en gnutta och provgrädda en kaka.
   Jag gräddade ca 2 tsk smet i 6- 7 minuter på 200 grader. Har du en spritspåse så går det fort!
4. Låt de kallna på papperet innan du tar loss dem.
5. Rör ihop smörkrämen och lägg kakorna två och två med fyllning emellan.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*