Potatissallad med rödbetor, rökt fisk och pepparrotscreme

fisksallad1

Det kändes som en vårlik sallad det här fast det hamnade rödbetor i den också! Jag hade köpt rökt makrill som jag inte visste vad jag skulle göra med. Det skulle funka precis lika bra med vilken fisk som helst, tonfisk, makrill, lax och gärna om du har fiskrester över. Gott om salladen är lite ljummen också tycker jag!

 

 

INGREDIENSER 4port

  • 8-10 små potatisar
  • 4 ägg
  • 3-4 kokta rödbetor,( funkar med inlagda också)
  • 2 rökta makrillar /2 burkar tonfisk/ varmrökt lax mm..mm
  • 3 vårlökar eller 1 dm purjolök
  • 1 påse mixsallad gärna med ruccola
  • 5-6 rädisor i klyftor
  • 1 äpple i små kuber
  • 3 msk kapris och gärna några delikatesskaprisar
  • 3 msk olivolja+1/2 pressad citron
  • dill, persilja eller körvel
  • salt och nymalen svartpeppar

PEPPARROTSCREME

  • 3 dl cremefraiche
  • 2 mak riven pepparrot
  • salt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka potatis, rödbetor och ägg.
  2. Rör ihop såsen.
  3. Rensa fisken om den är hel, strimla löken.
  4. Lägg salladsmixen i botten på ett fat.
  5. Dela potatisen på mitten, klyfta rödbetorna och halvera äggen.
  6. Bygg salladen på fatet, avsluta med att ringla över olja, citron och krydda med salt och peppar.
  7. Servera salladen med sås och ett gott bröd.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*