Chevré chaud med tillbehör

chevre chaud

Det här är en förrätt som jag gillar och det passar finfint som ett kvällsmys vid tv:n också 😉

INGREDIENSER 6pers

  • 100g chevreost
  • 6 skivor av en baguette, skär snett så de blir större
  • 2 kokta rödbetor
  • 4 skivor lufttorkad skinka t.ex serrano
  • salladsmix

Rostade nötter

  • 1 näve valnötter
  • 2 msk honung

Örtdressing

  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 1-2 tsk flytande honung
  • salt och nymalen svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop dressingen och rosta brödskivorna lätt i ugnen på en plåt.
  3. Rosta nötterna i en torr panna och rör ned honungen när de fått lite färg, blanda runt rejält och fördela sedan nötterna på ett bakplåtspapper.
  4. Dela osten i bitar, lägg en bit på varje skiva, gratinera tills osten smält och brödet är krispigt.
  5. Dela rödbetorna i klyftor.
  6. Fördela sallad på 6 assietter, brödbitarna, skinka, rödbetsklyftor, valnötter, ringla över dressing och avsluta med ngt grönt t.ex färsk timjan eller persilja.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*