Fishcakes, nudelsallad och dippsås

fishcakes1

Jag fick inspiration av Lotta Lundgren som gör reklam för Coop och svänger ihop Okonomiyaki, räkplättar. Nu hade jag inga räkor utan tog torsk istället och det blev gott det med och jag ändrade lite i receptet bara så det passade mig.

INGREDIENSER 3-4 port

  • 200g fisk t.ex torsk, lax eller skalade räkor
  • 1-2 tsk currypasta
  • 1 tsk gurkmeja (eller 1 färsk liten rot)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 salladslök
  • 1/3 dels kruka koriander
  • 4 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 msk japansk soya
  • 100g vitkål
  • olja eller kokosolja till stekning

 

  1. Rör ihop såserna och ställ dem kallt.
  2. Gör nudelsalladen.
  3. Mixa fisk, currypasta, gurkmeja, vitlök, salladslök, koriander i en matberedare.
  4. Strimla vitkålen supertunt, gärna med mandolin.
  5. Vispa i en bunke ägg, mjöl, sesamolja och soya och vänd ner vitkålen.
  6. Klicka i smeten i het panna och stek plättarna tills de fått färg och är genomstekta.

DIPPSÅS 1

  • 1 dl sweetchilisås
  • 1 msk fisksås
  • pressad citron ca 2 msk

Rör ihop allt och ställ kallt.

 

DIPPSÅS 2

  • 1 dl majonäs
  • 1 msk japansk soya
  • 1/2-1 tsk sambal eller srirachasås

Rör ihop allt och ställ kallt.

 

nudelsallad2

NUDELSALLAD 4 port

  • 2 fp snabbnudlar
  • 1 liten röd paprika
  • 1 liten gul paprika
  • 1 mango
  • 2 salladslökar
  • 1/2 gurka
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta riven vitlök
  • en gnutta chili av ngt slag, färsk, torkade flakes, sambal eller sriracha

 

Gör så här:

  1. Koka nudlarna och spola de sedan i kallt vatten tills de kallnat helt och lägg dem på ett serveringsfat.
  2. Skiva eller strimla alla grönsaker och fördela dem på nudlarna.
  3. Rör ihop olja, citron, fisksås, honung, chili och vitlök och häll det över salladen.
  4. Hacka koriander och toppa salladen med den.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*