Potatissallad till många

 

potsallad1

potsallad2

Hej mina vänner nu har det varit ett långt uppehåll här på bloggen men jag skyller på solsken, trädgårdsland och att jag jobbat mer än jag brukar de sista veckorna! Minisemester till Paris med kompisar har vi också hunnit med, det blev inte så mycket “laga mat” där men vi åt mycket gott. Lägger kanske ut några bilder framöver. Den här salladen gjorde jag till min mamma som fyllde 82 år här i maj. Jag kokade potatisen kvällen innan kalaset och lät den dra i dressingen över natten och vände ner de övriga grönsakerna strax före servering. Gör du lika så kom ihåg att potatisen suger åt sig mycket dressing och det är gott att göra en halv sats till att hälla över innan ni äter!

Vi som bor i Ånge har en alldeles egen fantastisk matproducent “SKOGENS SKÖNA GRÖNA” och det är Evas ekologiska rapsolja och senap med smak av “granöl” som jag använt i salladen! Kolla in hennes produkter HÄR.

INGREDIENSER 12-15 port

  • 1,5 kg fast delikatesspotatis
  • 2 knippen sparris
  • 250g körsbärstomater
  • 200g sockerärtor
  • 1 knippe rädisor
  • 1 liten rödlök
  • 1 kruka krispsallad eller liknande
  • 1 dl finhackad gräslök eller persilja
  • salt och nymalen svartpeppar

 

DRESSING

  • 1 dl rapsolja gärna kallpressad
  • 1/2 dl citronsaft
  • 1/2-1 msk grovkornig senap
  • 1 msk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

 

PSSST! Vill du ha salladen extraextra god så strö över hyvlad parmesan precis innan ni ska mumsa i er salladen!

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka potatisen med skalet på om det är fint och låt den sedan kallna.
  2. Bryt av det nedersta på sparrisen och dela den sedan på mitten, koka bitarna i ca 2 minuter.
  3. Dela tomater, sockerärtor och rädisor och skiva rödlöken tunt.
  4. Skölj salladen och torka den i durkslag, slunga eller handduk.
  5. Blanda dressingen och hacka gräslök.
  6. Dela potatisen i bitar och lägg på ett fat.
  7. Fördela och blanda försiktigt ner de övriga ingredienserna och avsluta med att hälla över dressing, salt och peppar.

2 Kommentarer

  1. Toppen, har letat efter precis en sådan potatissallad! Den blir det på studentmottahningen?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*