Picklade grönsaker

picklade grönsaker

Det här är ett gott tillbehör till allt, både kött, kyckling, fisk och gärna till grillat. Det håller också i flera dagar i kylen. Har du mycket grönsaker så öka på mängden  1-2-3 lag bara så den täcker allt grönt!

 

INGREDIENSER

  • 1 liten zucchini
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 medelstora rödlökar
  • 1,5 dl ättika
  • 2,5 dl socker
  • 3,5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela blomkålen i små buketter och lägg i en burk/bunke med lock
  2. Koka lagen och slå den över blomkålen och låt den svalna under locket.
  3. Dela löken i skivor/båtar och zucchinin i bitar.
  4. När blomkålen och lagen kallnat så varva grönsakerna i en glasburk och slå sedan på lagen.
  5. Låt grönsakerna dra, gärna en dag innan ni ska äta dem.

5 Kommentarer

  1. geGertrudPalmer

    Kanongott blir mycke av denna i sommar Karin☀️?

  2. geGertrudPalmer

    Tack Karin?

  3. Har av hälsoskäl uteslutit kolhydrater men älskar picklat! Vad tror du om att byta ut sockret mot Sötströ? Tror du att det skulle funka?

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*