Picklade grönsaker

picklade grönsaker

Det här är ett gott tillbehör till allt, både kött, kyckling, fisk och gärna till grillat. Det håller också i flera dagar i kylen. Har du mycket grönsaker så öka på mängden  1-2-3 lag bara så den täcker allt grönt!

 

INGREDIENSER

  • 1 liten zucchini
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 2 medelstora rödlökar
  • 1,5 dl ättika
  • 2,5 dl socker
  • 3,5 dl vatten
  • 1/2 tsk salt

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela blomkålen i små buketter och lägg i en burk/bunke med lock
  2. Koka lagen och slå den över blomkålen och låt den svalna under locket.
  3. Dela löken i skivor/båtar och zucchinin i bitar.
  4. När blomkålen och lagen kallnat så varva grönsakerna i en glasburk och slå sedan på lagen.
  5. Låt grönsakerna dra, gärna en dag innan ni ska äta dem.

5 Kommentarer

  1. geGertrudPalmer

    Kanongott blir mycke av denna i sommar Karin☀️👌

  2. geGertrudPalmer

    Tack Karin😘

  3. Har av hälsoskäl uteslutit kolhydrater men älskar picklat! Vad tror du om att byta ut sockret mot Sötströ? Tror du att det skulle funka?

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*