Grillad caesarsallad med kyckling och bacon

grillad sallad1 grillad sallad3 grillad sallad4 grillad sallad5

Caesarsallad är en favoritsallad för mig och idag testade jag att grilla det mesta och det blev riktigt gott! Det blev ingen orginalsallad det här utan min variant så champinjoner och paprika grillade jag i wokpannan och baconet stekte jag också i den, lök hade också passat men det glömde jag.

När allt är grillat så låt var och en bygga sin egen sallad, avsluta med riven ost på toppen och såklart den syrliga, smakrika dressingen!

INGREDIENSER 4 port

  • 700g kycklinglårfilé
  • köpt eller egen rub /marinad, jag använde SantaMarias rub chipotle&citron
  • 2 paket bacon, ca 300g
  • 1 stort huvud sallad, cosmopolitan, roman eller isbergssallad
  • 1 ask champinjoner ca 200g
  • 1 röd paprika
  • 1 ask små tomater
  • grovt riven parmesan att toppa med
  • brödkrutonger, stek vitt bröd i en panna, rejält med olja/smör och salta

Nu har jag inget recept på rub utan jag bara blandat på måfå och det blir alltid gott! Testa med paprikapulver, lökpulver, chilikrydda av något slag, salt, svartpeppar, socker ja ta en mix av dina favoritkryddor. Blir det över så spara i en burk!

 

Gör så här:

  1. Lägg kycklingen i rub/ marinad, gärna flera timmar före grillning.
  2. Gör caesardressingen och ställ den kallt.
  3. Stek brödkrutongerna.
  4. Putsa svampen ren och dela om det är stora svampar i asken, dela paprikan i bitar, halvera salladen i 2 bitar med roten kvar
  5. Halvera tomater och grovriv osten.
  6. Ta nu med allt till grillen och börja med kycklingen och allra sist salladen.
  7. Pensla salladen med en god olja eller smält smör och salta lätt innan den läggs på grillen och den ska bara ligga en kort stund på båda sidor.
  8. Skiva kycklingen, dela salladen och låt nu alla bygga sin egen salladstallrik, toppa med ost och dressing.

 

CAESARDERESSING

  • 2 rumsvarma äggulor
  • 1,5 dl rumsvarm rapsolja
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1/2 dl citronsaft
  • 3-4 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl finriven parmesan eller annan lagrad ost
  • salt,nymalen svartpeppar och 2 nypor socker
  • vatten till lagom konsistens

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa först gulorna och droppa försiktigt i oljan under vispning.
  2. Ta nu en mixerstav och mixa allt utom ost och vatten.
  3. Späd med en gnutta vatten till lagom konsistens, rör ned ost och smaka av om det behövs mera kryddor.

 

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*