Zucchinigratäng

zucchini1 zucchinilasagne2

Har ni skördat massor av zucchini i sommar? Det har inte jag men det har blivit några iaf och här hamnade den i en gratäng tillsammans med köttfärs. Såklart kan du servera med pasta ris eller potatis så blir det lite matigare!

INGREDIENSER

  • 400g köttfärs alt.quorn
  • 9-10 hg zucchini
  • 250g rotselleri
  • 1-2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1/2-1 färsk chili el. 1 tsk sambal
  • 1/2-1 msk torkade örter t.ex timjan, basilika, oregano
  • 2 msk tomatpuré
  • 500g passerade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • salt, nymalen svartpeppar
  • olja till stekning
  • 5 dl cremefraiche 34%
  • 200g getost eller fetaost
  • hackad persilja till garnering

 

Gör så här:

  1. Skala selleri och morot och skär i små tärningar.
  2. Hacka lök, vitlök och chili.
  3. Fräs alla grönsakerna i olja i en gryta, salta och peppra.
  4. Smula ner färsen och stek den, krydda.
  5. Låt örtkryddorna och tomatpuré fräsa med.
  6. Tippa i tomater, vatten och buljongtärning och låt allt småputtra.
  7. Skiva zucchinin i 1/2 cm tjocka skivor.
  8. Varva färs och zucchini i en ugnsform.
  9. Blanda lite salt och peppar i cremefraichen och fördela den på toppen av gratängen.
  10. Smula osten över och gratinera i 225 grader i ca 25-30 minuter.
  11. Strö persilja eller ngt annat grönt över och servera med sallad och ett gott bröd…psst är du jättehungrig så är det gott med pasta till!

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*