Krämig pasta med skinka och grönkål

pasta med grönkål

Det är enkelt, gott och snabbt med pasta till middag! Här är det få ingredienser men det blev gott ändå, grönkål borde man äta mera av, himla gott och nyttigt.

Om vi får julskinka över så passar den perfekt i den här rätten!

INGREDIENSER 4 port

  • okokt pasta för 4 (ca 350g)
  • 250g rökt skinka i bitar, alspånsrökt karré är jättegott, kassler funkar fint!
  • 5 dl grönkål i småbitar, ta bort de grova stjälkarna
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 dl grädde
  • (1/2-1 tsk sambal om du vill ha lite chilihetta)
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2-3 dl riven lagrad ost
  • olja eller smör till pannan

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Stek skinkan och grönkålen, låt vitlöken fräsa med på slutet.
  3. Tippa i grädden och låt allt koka ihop några minuter.
  4. När pastan är klar slå av vattnet men spara ca 1 dl tillsammans med pastan i kastrullen.
  5. Vänd nu ner skinksåsen i pastakastrullen, rör om, koka ihop och smaka av med kryddor, riven ost och ev. sambal.
  6. Servera direkt på varma tallrikar!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*