Köttfärsrulle med bacon ost och soltorkade tomater

köttfärsrulle1

köttfärsrulle4

köttfärsrulle2

Det går troll i den här maträtten, hur jag än bär mig åt så blir aldrig bilderna bra men jag lovar att det är godare än det ser ut 😉 Du kan fylla din rulle med så mycket, låt fantasin flöda. Mjukostar, skinka, salami, champinjoner, oliver, ja listan kan göras lång. Berätta gärna vad du lagar!

INGREDIENSER

  • 500 g köttfärs, älgfärs tog jag
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 2 msk maizenamjöl
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk senap
  • 1 paket bacon
  • 5-6 soltorkade tomater i olja
  • 2 dl riven ost+1 dl till topping
  • 2 tsk torkad timjan eller oregano
  • 2 dl vatten+1 buljongtärning

 

GRÖNPEPPARSÅS

  • 3 dl buljong från ugnsformen
  • 2 dl cremefraiche
  • 1/2-1 msk grönpeppar

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda färsen med ägg, grädde, maizena, salt och peppar och låt den vila.
  3. Stek baconet, hacka tomaterna och riv osten.
  4. Tryck ut färsen som en rektangel på ett bakplåtspapper, ca 1 cm tjockt.
  5. Bred ut en “rand” senap, fördela bacon, tomater och ost och rulla sedan ihop färsen med hjälp av papperet till en rulltårta.
  6. Lägg rullen i en ugnsform, strö över örtkrydda och riven ost.
  7. Gratinera i ugnen i 35-40 minuter.
  8. Tippa i vatten + smulad buljongtärning i formen efter 10-15 minuter så får du ett bra “såsämne”.
  9. När köttet gått klart så sila buljongen ur formen och späd med vatten så det blir 3 dl.
  10. Koka ihop buljong, cremefraiche och mortlad grönpeppar tills du får en lite simmig sås (red av med maizena om du vill ha den tjockare).
  11. Servera med potatis av något slag, jag råstekte skivor i ugnen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*