Kyckling med citron och rosmarin

kyckling-rosmarin3-1024x459

Alltså citron och rosmarin är en ”supersmakkombo” och allra helst tillsammans med kyckling. Testa vad du tycker och saftigast blir det med lårfilé tycker jag!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé eller kycklingbröstfilé
  • 1 dl vin
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 citron, saften av den
  • färsk rosmarin, några kvistar
  • 2 dl grädde eller creme fraiche
  • 1/2 msk hackad rosmarin
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning
  • ev. maizena till redning

 

Gör så här:

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den i en panna med smör
  2. Tippa i vin, buljong, citronsaft och några rosmarinkvistar i pannan och låt kycklingen småputtra under lock i 10-15 minuter.
  3. Lyft ur kycklingen och rosmarinkvistarna, låt nu grädden/cremefraichen koka med buljongen, smaka av med hackad rosmarin och red ev. av såsen.
  4. När såsen är perfekt lägger du i kycklingen i pannan och serverar den med t.ex rostade rotsaker, ris eller potatis av något slag!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*