Jack Daniels BBQ-sås till grillpartyt

jack danielssås

Den här såsen kräver lite planering eftersom vitlöken ska bakas i ugnen och såsen ska småputtra länge men jag lovar att det är värt det! Gör dubbel sats om ni är många för den kommer att gå åt och kan annars frysas in till nästa grilltillfälle.

Jag hittade receptet hon Mårtenssons Kök, titta in till dom för där finns det massor av goda grejer!

 

 

JACK DANIELSSÅS
  • 1 hel vitlök+olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl ananasjuice
  • 4 msk teriyakisås
  • 1 msk soya
  • 2 dl farinsocker
  • 4 msk citronsaft
  • 4 msk finhackad silverlök
  • 2 msk whiskey
  • 1 msk krossad ananas
  • 1/2 1 tsk sambal
  • 1 tsk liquid smoke om du inte har rökig whiskey, rökt paprika funkar också
  • (25 g smör, hamnade där av misstag men gör som du vill)
1. Skär av toppen på vitlöken och skala bort lite av det yttersta skalet, lägg den på en foliebit och dutta på lite olja. Knöla ihop folien och baka löken i ugnen 160 grader i 60 minuter. Låt den svalna
2.  Koka ihop vatten, juice, teriyakisås, soya, socker och citron på svag värme några minuter.
3. Kläm sedan ner de mjuka vitlöksklyftorna i såsen och pytsa sedan i whiskey, ananas, lök, sambal och ev. smör.
4. Låt såsen koka tills den tjocknar på sig och blir lätt klibbig ca 45-50 minuter
Här får du en god sås som är snabbare att göra och som också är supergod!
 
BARBEQUESÅS
  • rödlök
  • vitlöksklyftor
  • 1/2 röd chili
  • msk fänkålsfrön
  • msk korianderfrö
  • msk paprikapulver, rökt paprika om du gillar röksmak
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 dl japansk soja
  • msk vitvinsvinäger
  • 1/2 dl rårörsocker
  • dl ketchup
1. Skala och finhacka rödlöken. Skala vitlöksklyftorna och kärna ur chilin.
2. Stöt vitlök, chili och kryddor i en mortel.
3. Lägg allt i en kastrull tillsammans med soja, vinäger och socker.
4. Koka upp och låt puttra i ett par minuter, ställ åt sidan och låt svalna.

5. Blanda i ketchupen och låt såsen bli kall.

6. Häll upp på rena flaskor och förvara i kylen, såsen håller i minst 2 veckor.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*