Caesarsallad med potatis och bacon

caesarsallad med potatis caesarsallad med potatis1

Det här blev riktigt gott och receptet hittade jag i senaste Coopbladet-Mersmak. Jag älskar Caesarsallad och smaken av dressingen med sardeller och parmesan är helt underbar. Den här salladen passar perfekt på sommarens grillmiddagar och bufféer. Kom ihåg att ringla på dressingen det sista du gör annars blir brödkrutongerna mjuka! Jag kokade potatisen för jag slarvläste receptet men det blir nog ändå godare med rostad potatis 😉

INGREDIENSER

  • 1 kg små potatisar
  • 1 knippe sparris
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 140 g bacon
  • 1 huvud romansallad
  • 50 g parmesanost, hyvlad
  • 2 dl rostade brödkrutonger (stek brödbitar i olja och smör eller köp färdiga)
  • några rädisor i klyftor
  • ägg
  • sardeller
  • vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl neutral olja
  • 50 g parmesanost, finriven
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Blanda potatis, olja och salt på en plåt med plåtpapper och rosta mitt i ugnen i ca 30 min.
  3. Stek bacon och sparris i bitar i en  stekpanna och riv romansalladen i bitar.
  4. Stek brödbitar i en stekpanna med olja och smör tills de är krispiga eller köp färdiga.

DRESSING:

  1. Mixa ägg, sardeller, vitlök, vinäger och senap med en stavmixer.
  2. Häll i oljan i tunn stråle och mixa tills konsistensen blir tjock och krämig.
  3. Vänd ner parmesanen och smaka av med salt och peppar.
  • Vänd ihop potatis, romansallad med lite av dressingen och lägg på ett stort fat.
  • Toppa med bacon, hyvlad parmesan, rädisor och krutonger.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*