Skink och melonsallad med rosépepparsås

skinkochmelonsallad

Det här är en enkel och fräsch och fruktig sallad som min mamma har bjudit på i många år, nu snackar vi 70-80 tal! Lite speciellt blir det med en rosépepparsås till men jag lovar att det är jättegott. Perfekt att förbereda och var och en blandar på sin egen tallrik, ett gott bröd ska det såklart vara till!

INGREDIENSER 6 port

  • 1 huvud isbergssallad
  • 1 liten honungsmelon
  • 1/2 vattenmelon
  • 4 st kiwi
  • 1 ask vindruvor
  •  4-5 hg rökt skinka i skivor

 

DRESSING

  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl filmjölk
  • 3 msk chilisås
  • 2 tsk krossad rosépeppar
  • salt

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ihop dressingen och ställ den kallt.
  2. Skär melonerna i bitar, dela salladen i bitar, skala och skiva kiwin.
  3. Lägg sallad och frukt i grupper på ett stort fat och lägg upp skinkan.
  4. Servera med ett gott bröd och rosépepparsåsen.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*