Ugnsstekt öring med grädde och dill

finafiskenöring

Vi har haft några härliga veckor här för alla våra barn har varit hemma men nu börjar de droppa av eftersom och det blir såååå tyst och tomt. Det har visserligen varit fullt upp med matfix för vi har haft en bryggfest med stora familjen och även ett 30-års kalas för vår fina Lisa men vi har ändå hunnit umgås massor och njutit av fina vädret.

Ett mågämne från Tyskland älskar att fiska så den här middagen gillade han fast fisken har jag fått från min systers man 😉

 

INGREDIENSER 4 pers

  • 1-2 öringar eller rödingar på tillsammans 7-8 hg
  • 3 dl vatten +1 fiskbuljongtärning
  • 5 dl grädde
  • 1 dl hackad dill
  • 1 stor citron, saft och skal av den
  • salt och nymalen vitpeppar

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta ur fisken om den inte är rensad och lägg den i en form som inte är för stor.
  3. Riv citronskalet bara det yttersta, pressa citron i fisken och i formen, salta och peppra.
  4. Koka upp vatten +buljongtärning och häll i formen tillsammans med citronraspet.
  5. Kör fisken i ugn i ca 10 minuter och tippa sedan i grädden och kör i ytterligare 15 minuter, är fisken större så kör längre.
  6. Hacka dill och blanda runt i formen, servera med kokt potatis såklart!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*