Filmjölkslimpa i långpannan

fillimpa fillimpa2

Kommer ni ihåg den här söta goda ”poppislimpan” som alla bakade på 90-talet? Om du inte redan bakat den så gör det för den är superenkel och god. Den har nästan varit bortglömd här hemma men kocken på skolan brukar baka den ibland och när jag nu hade gammal söt yoghurt som ingen vill äta så hamnade den i limpan.

Jag orkade inte leta bland mina gamla recept men hittade ett liknande hos Mammas Delikata Mat

Eftersom jag bakade på söt yoghurt så drog jag ner lite på sirapen!

Det här blir liksom både mackfika och sötfika på samma gång och det brukar ha en strykande åtgång, godast med smör och ost tycker jag.

 

INGREDIENSER

  • 1 liter fil eller yoghurt
  • 1 kg rågsikt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mörk sirap
  • 2 tsk brödkryddor
  • 3 tsk bikarbonat
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt fil och sirap och vispa/rör till en smet.
  4. Lägg ett plåtpapper i en långpanna / större ugnsform och fördela degen i den.
  5. Grädda i 100 grader i ca 45 minuter.
  6. Höj därefter till 175 grader och grädda ytterligare 30 minuter.
  7. Låt brödet svalna och dela det sedan i flera limpor.

 

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*