Köttfärsrullader med bacon och krämig sås

köttfärsrulader2 (1)

köttfärsrulader1

Nu ska det bli en hel del köttfärs/gryträtter i mitt kök framöver är planen iaf 😉  för det är mycket älgkött kvar sen i höstas. Älgkött är ju magert så det håller länge bara det är bra packat. Jag hittade ett gott recept hos ”Bara en kaka till” på de här rullarna och det kommer bli repris för det blev jättegott! Jag hade bacon runt färsen för jag hade ingen skinka hemma men eftersom jag hade mager älgfärs så blev de jättesaftiga. Perfekt matlådemat!

(Pssst..eftersom jag hade bacon och inte skinka så körde jag mina rullar på 250 grader utan sås i 10-12 minuter så baconet fick lite färg, på med såsen och körde ytterligare 20 minuter)

 

INGREDIENSER

  • 500 g blandfärs, älg hade jag
  • 1 liten gul riven lök
  • 0,5 dl grädde
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk kalvfond
  • nymalen vit och svartpeppar
  • 230 g rökt skinka i skivor (14 skivor bacon hade jag)

Såsen

  • 4 dl grädde (funkar med hälften creme fraiche också)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk kalvfond
  • nymalen svartpeppar
  • torkad oregano

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda grädde lök, fond, ströbröd och låt det svälla lite.
  3. Tillsätt färsen, blanda runt ordentligt och låt den vila lite i rumstemperatur.
  4. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en bunke.
  5. Rulla 14-18 st köttbullar och forma sedan dem till avlånga järpar på en skärbräda.
  6. Rulla in varje rullad i skinka eller bacon och lägg i en form som inte är för stor.
  7. Häll på såsen och gratinera i 20-30 minuter beroende på hur stora du gör dom.

 

Gissa om jag ska packa en väska nu och åka till Portugal på tisdag med några kompisar? Jaaaaa och det ska bli så himla kul :-)

2 Kommentarer

  1. Gertrud Palmer

    Måste bara testa denna rätt, ser jättegott ut,du har såå mycke gott Karin👌Dina recept är så lättlästa att följa😘

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*