Köttfärsås är ju gott det!

köttfärsås1 köttfärsås2

Tänk vad många varianter det finns på köttfärsås och det är alltid gott och ketchup till ska det va 😉 Recept behövs ju egentligen inte men jag tycker att det blir väldigt gott med rotselleri, morot, vitlök och lök i små små bitar!

INGREDIENSER

  • 500 g köttfärs (älg tog jag)
  • 1 stor morot
  • 1 stor gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk soya
  • 500 g passerade tomater
  • 3 färska tomater (dom var mjuka men ok, hacka dom superfint))
  • vatten+buljong (tärning eller från köttkok)
  • olja till grytan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 liten skvimp vinäger av ngt slag, typ 1/2 msk
  • 2-3 tsk oregano eller timjan om du gillar det!

 

Gör så här:

  1. Skala och hacka grönsakerna fint.
  2. Bryn köttfärsen i en gryta och låt grönsakerna fräsa med.
  3. Pytsa i kryddor, tomater och tomatpuré och låt även det fräsa med.
  4. Tippa i buljong och passerade tomater så det täcker kött och grönt och låt nu såsen puttra på så länge du har tid eller tills pastan är kokt.
  5. Smaka av med kryddor och ev någon syra och späd så du får den konsistens du vill ha på din sås.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*