Wok med kassler och grönkål

grönkålswok1 grönkålswok2

grönkålswok

Det här blev en wok som gick fort och med väldigt få ingredienser. Jag köpte grönkål när jag var på marknad i helgen som hamnade i pannan men som vanligt så tar du vad du har i ditt kylskåp, de flesta grönsaker funkar att woka!

INGREDIENSER 3-4 port

  • 250 g kassler
  • 125 g nudlar
  • 2-3 morötter
  • 70-80 gram repad grönkål
  • 1 dm purjolök
  • 2 klyftor vitlök
  • olja till pannan
  • salt och nymalen svartpeppar
  • ev. några stänk soya+fisksås

 

WOKSÅS

  • 1 dl sweetchilisås
  • 1 msk japansk soya
  • 1 msk fisksås
  • 1/2-1 citron, saften av den

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ihop såsen.
  2. Strimla kassler och purjolök.
  3. Skiva eller strimla morötterna fint, mandolin tog jag.
  4. Skölj och strimla grönkålen, hacka vitlöken.
  5. Hetta upp oljan i en stekpanna, woka först morötter och kassler tills det fått färg.
  6. Koka nudlarna al dente i saltat vatten och spola sen av dom.
  7. Låt sedan, vitlök,  grönkål och purjo fräsa med, krydda!
  8. Blanda sedan ner nudlarna i pannan och låt allt bli varmt.
  9. Servera med såsen!

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*