Långjästa småfrallor

frallor1 frallor2

Nu är vi hemma efter en helg i Stockholm på ett trevligt 60-årskalas och en snabbvisit hos dottern Lisa och hennes Kim. Det här att bli mormor känns stort och så spännande för både dom och oss och det gör inget om tiden till slutet av januari går jättefort 😉

Nu har vi grejat med älgkött här sen vi kom hem men det får bli en paus nu och resten tar jag imorgon.

Det här brödet gjorde jag häromdagen när vi åt köttsoppa och det är samma recept som till mina baguetter men nu rörde jag bara ihop degen utan maskin och det blev bubbligt och gott ändå!

INGREDIENSER

  • 6 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 3/4 msk salt
  • 1 msk honung
  • 10-11 dl vetemjöl, Manitoba Cream använde jag

 

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Rör ihop jäst och vatten tills jästen löst sig.
  2. Blanda ner de övriga ingredienserna och rör till en slät ganska lös deg.
  3. Låt degen jäsa i rumstemperatur 8-12 timmar.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Tippa upp degen på rejält mjölat bord och strö rejält på degen också.
  6. KNÅDA INTE! Degen är kletig vettu;-)
  7. Ta en degskrapa och skär loss små bitar av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper, inga jämna snygga blir det 😉
  8. Låt jäsa en stund, typ 30 minuter.
  9. Grädda i het ugn ca 10 minuter.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*