Mazarinkaka med en syrlig bärsås och grädde

mandelkaka2

Jag lagade mat till Munskänkarna häromdagen och den här kakan fick dom till efterrätt. Receptet på kakan har jag lagt ut tidigare men eftersom kakan var rätt söt så tänkte jag att en syrlig bärsås skulle passa fint till och det gjorde det. (Grädda inte kakan för länge, min var aningens övergräddad) En klick grädde ska det va till såklart!

Psst…Ta de bär du har, allt funkar till mandelkakan! Har du bara hallon så pressa i lite citron.

 

INGREDIENSER

  • 2 dl hallon
  • 2 dl vinbär
  • 1 dl vatten
  • 1 dl syltsocker
  • 2 nypor salt
  • (ev potatismjöl till redning)

Gör så här:

  1. Koka ihop allt utom sockret i 5 minuter.
  2. Tryck bären mot kastrullkanten med en slev.
  3. Sila genom en finmaskig sil.
  4. Tryck med en sked och passera bären allt som går och skrapa ner bärmassan i såsen.
  5. Koka upp den släta såsen, tillsätt syltsockret och koka några minuter.
  6. Smaka av om du vill ha lite mera socker men den ska ändå vara syrlig.
  7. Såsen ska bara vara simmig men red av med en gnutta potatismjöl om du vill.
  8. Servera såsen kall med kaka och vispad grädde.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*