Asiatisk vitkålswok med köttfärs

vitkålswok1 vitkålswok2 vitkålswok3

Jag var tokhungrig när jag kom hem från jobbet häromdagen och den här rätten gick fort. Det blev varken ris eller nudlar till och det gick lika bra ändå men det är en smaksak!

INGREDIENSER 3-4 port

  • 250 g köttfärs, valfri sort
  • 300 g strimlad vitkål
  • 1 stor strimlad paprika
  • 1 liten zucchini i bitar
  • 1 rödlök i små klyftor
  • 2 klyftor vitlök
  • 2-3 msk grovt riven ingefära
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk japansk soya
  • chili av ngt slag t.ex sambal, flakes eller tabasco
  • salt och nymalen svartpeppar

Till servering: Sweetchilisås, citron och jordnötter

Gör så här:

  1. Stek färsen så den får färg, krydda med salt och peppar och lägg den åt sidan.
  2. Stek grönsakerna hett och snabbt och låt sist vitlök och ingefära svänga med.
  3. Blanda ihop färs och grönsaker, tippa i fisksås, soya och en gnutta chili, blanda.
  4. Smaka av om det ska vara mera såser eller kryddor.
  5. Servera direkt med sweetchilisås, jordnötter och pressa över lite citron.

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*