Pasta med fänkålsalami

salamipasta1 salamipasta2 salamipasta4

Alltså den där salamin som jag köpte av Global Classrom, gymnasieelever i Ånge var fantastiskt god. Massor av fänkålsfrön runt och det gav en bra smak tillsammans med pastan och resten av grejerna. Har du fänkålssalami i tunna skivor så toppa pastan med kalla skivor av den, snyggt och gott!

 

INGREDIENSER 4 port

  • okokt pasta för 4 pers., ca 350 g
  • 200 g fänkålssalami i bit eller den salamin du gillar
  • 250 g körsbärstomater
  • 3 salladslökar eller 1 dm purjolök
  • 2 klyftor hackad vitlök
  • 2 nävar hackad ruccola
  • 2 dl grädde + 1 dl av pastavattnet
  • 2-3 msk pressad citron
  • 2 tsk torkad basilika eller 1 näve färska hackade blad
  • 1 tsk mortlade fänkålsfrön
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja till pannan
  • riven lagrad ost till servering

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan i rejält saltat vatten.
  2. Skär salamin i småbitar, tomaterna i halvor, strimla salladslök, hacka vitlök och ruccola.
  3. Fräs vitlöken och fänkålsfröna i en stekpanna med olivolja utan att dom tar färg.
  4. Låt salami, tomater och purjo svänga med bara hastigt.
  5. Tippa i grädde, vatten från pastan, citron, basilika och ruccolan och låt allt koka upp, smaka av med kryddor.
  6. Lägg pastan på ett uppläggningsfat när den är klar och tippa såsen över pastan.
  7. Servera direkt med riven ost.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*