Asiatisk nudelsallad med räkor

NUDELSALLAD2nudelsallad4

NUDELSALLAD3

Smaken av syra, hetta, sötma, ingefära, vitlök och koriander är en av de bästa smakkombon jag vet och att det sen är superenkelt att laga den här rätten gör inte saken sämre 😉 Salladen är lika god vegetarisk (ok jag har ju fisksås men ta en japansk soya istället) eller toppa med räkor, kyckling eller kött i strimlor. Har du några bitar grillat eller stekt kött så blir det en perfekt resträtt. Jag gjorde det väldigt enkelt och köpte handskalade räkor. Vill du förbereda så gör salladen i förväg och toppa med ev kött/fisk och dressingen precis innan ni ska äta den.

 

NUDELSALLAD FÖR TVÅ

  • 100-150 g nudlar av ngt slag, glasnudlar hade jag
  • 1 stor morot
  • 1 liten paprika (3 små minipaprikor)
  • 5 cm gurka
  • 2 salladslökar
  • 1/2 påse babyspenat  ca. 35 g
  •  skalade räkor ca 2 dl
  • 1/2-1 kruka koriander
  • jordnötter och sweet chilisås till servering

Dressing

  • 1 msk fisksås
  • 1 lime, saften av den
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk sesamolja
  • en nypa chili, torkad/färsk eller tabasco
  • 1 tsk socker eller flytande honung
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 msk riven ingefära

 

Gör så här:

  1. Koka dina nudlar al dente och spola dom kalla, jag klipper dom lite.
  2. Blanda ihop dressingen och hacka koriander.
  3. Strimla/skiva moroten fint, mandolin är bra, dela paprika och gurkan i bitar, strimla löken.
  4. Lägg nudlar, spenat, dina delade grönsaker och koriander på ett stort fat.
  5. Tippa över dressingen och blanda runt allt.
  6. Toppa med räkor och salta jordnötter, servera med sweetchilisås.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*