Pasta Carbonara

carbonara3

Jamen snabbmat blev det här och smakrikt trots få ingredienser, säger bara mums och trevlig helg på èr!

 

PASTA CARBONARA 4port

  • okokt pasta för 4 ca 350 g
  • 2 paket bacon eller rökt sidfläsk
  • 3 dl grädde+1 dl av kokvattnet från pastan
  • 3-4 dl riven ost
  • 4 äggulor
  • salt och nymalen svartpeppar
  • färsk basilika eller timjan

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka pastan i rejält saltat vatten tills den är nästan klar.
  2. Stek under tiden baconet i bitar knaprigt i en panna, lägg på hushållspapper.
  3. Riv osten, dela äggulan från vitan och lägg gulorna i varsin äggkopp eller liknande.
  4. När pastan är nästan klar häll av vattnet men spara 1 dl.
  5. Häll tillbaka pasta, vatten och grädde i kastrullen och låt det småputtra någon minut tills pastan är perfekt al`dente.
  6. Ta av från plattan och rör ned hälften av den rivna osten och ev. ngn örtkrydda, smaka av med salt och peppar.
  7. Fördela på varma tallrikar, strö över bacon och riven ost, lägg en äggula på varje tallrik, mal över svartpepparoch servera direkt!
  8. Rör om och mumsa :-)

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*