Caesarsallad med kyckling och underbar dressing

caesar caesar1 caesar2 caesar3 caesar4

Det här är en av mina absoluta favoritsallader och det beror mest på dressingen för den blir gudomligt god. Egentligen hör inte gurka, tomater och sparris hemma i en Caesarsallad men jag tycker det blir fräscht och gott. Jag brukar skiva lite rödlök tunt också men det glömde jag. Den här salladen åt vi på Mors dag när solen sken och det var den första riktiga sommarvärmen. Att ha alla ingredienser i skålar och på fat gillar jag och att alla plockar till sin egen sallad, lättsamt är det också. Det blir också gott att grilla själva salladen det gjorde jag HÄR.

INGREDIENSER 4 port

  • 700 g kycklinglårfilé eller bröstfilé +grillkrydda eller marinad du gillar
  • 2 paket bacon
  • 1 knippe sparris + olivolja
  • 1 huvud romansallad
  • 1 liten gurka
  • 1 ask körsbärstomater
  • 6-8 skivor franskbröd i större tärningar
  • 3-4 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 dl riven lagrad ost, gärna Västerbotten, parmesan eller prästost

 

 

Gör så här:

  1. Lägg kycklingen i rub/marinad, gärna flera timmar före grillning.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Gör caesardressingen och ställ den kallt.
  4. Dela tomaterna och gurkan i bitar, dela salladen och grovriv osten.
  5. Stek brödkrutongerna i ugnen, vänd runt dom först i rejält med olja, salta.
  6. Stek baconet knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper.
  7. Bryt bort den nedre hårda biten på sparrisen (spara den till soppa/buljong) lägg sparrisen på ett fat, ringla över olivolja och salta.
  8. Grilla kycklingen och sparrisen.
  9. Skiva kycklingen och låt nu alla bygga sin egen salladstallrik, toppa med ost, bacon, krutonger och dressing.

 

CAESARDERESSING

  • 2 rumsvarma äggulor
  • 1,5 dl rumsvarm rapsolja
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1/2 dl citronsaft
  • 3-4 sardellfiléer
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 dl finriven parmesan eller annan lagrad ost
  • salt,nymalen svartpeppar och 2 nypor socker
  • vatten till lagom konsistens

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa först gulorna och droppa försiktigt i oljan under vispning.
  2. Ta nu en mixerstav och mixa allt utom ost och vatten.
  3. Späd med en gnutta vatten till lagom konsistens, rör ned ost och smaka av om det behövs mera kryddor.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*