Stekt lax med havreris och Pico de gallo

Pico de gallo med lax 1 Pico de gallo med lax 2

Nu är även mina tomater röda och goda fast det tog tid! Den här heta tomatsalsan, Pico de gallo har jag gjort till tacos några gånger men nu blev det enkelt med bara stekt lax i pannan och kokt havreris. Enkelt och gott! Jag hackade ingen chili i salsan utan tog tabasco med srirachasmak som kom i senaste Smakboxen och det blev jättegott. Tycker du inte om koriander så ta persilja eller något annat grönt men det blir inte lika gott, ha ha nu har jag retat upp några av er som tycker att koriander smakar diskmedel men kram påér ändå!

 

INGREDIENSER

  • 4 portionsbitar lax
  • smör och olja till pannan
  • citron, salt och nymalen vitpeppar

TOMATSALSA/PICO DE GALLO

  • 4 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rapsolja, gärna Änglamarks ekologiska
  • 1-2 msk vinäger
  • tabasco gärna med srirachasmak
  • salt, nymalen svartpeppar
  • 1 msk flytande honung

GÖR SÅ HÄR:

  1. Hacka tomater och lök så smått du kan och hacka även koriandern, ta med stjälkarna också.
  2. Blanda alla de övriga ingredienserna med det du hackat.
  3. Smaka noga så du har hetta från tabascon, syra från vinägern, sälta och sötma.
  4. Låt salsan vila i rumstemperatur.
  5. Koka havreriset enligt förpackningen, ca 15 minuter.
  6. Salta och peppra laxen och stek den i panna med olja och smör tills den är genomstekt men inte torr.
  7. Servera laxen med pressad citron, havreris och tomatsalsan, Pico de gallo.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*