Krämig pasta med salami, grönkål och mjukost

salamipasta med grönkål salamipasta med grönkål1 smakbox höstmys

Snabba pastarätter är ju guld det både när man har brådis eller behöver göra en restrensning i kylskåpet!

I veckan kom det en spännande Smakbox med många goda grejer, vill du starta en prenumeration så använd min kod CHILICONKARIN så får du 50% på första lådan (det gäller inte om du väljer kyl/fryst i boxen)

Mjukost eller färskost av något slag gör pastan krämig och god. Jag använde en mild naturell mjukost men det finns ju många goda smaksatta mjukostar också som är goda att ha i maten!

 

INGREDIENSER

  • okokt pasta för 4
  • 100 g salami i bit, gärna med grönpeppar
  • 8-10 soltorkade tomater i olja
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 50-70 g grönkål, repad och hackad i bitar
  • 150 g mjukost, Kavlis hade jag
  • 2 dl grädde +1 dl av pastavattnet
  • 1/2 dl hackat kryddgrönt t.ex basilika, persilja, timjan eller ruccola
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 msk olja från tomaterna
  • riven lagrad ost till servering

Gör så här:

  1. Koka pastan.
  2. Dela salamin och soltorkade tomaterna i kuber/småbitar.
  3. Hacka grönkål, vitlök och kryddgrönt.
  4. Stek vitlöken mjuk i oljan från tomaterna i en stekpanna och låt tomater och grönkål svänga med.
  5. Lägg mjukost, grädde och 1 dl från pastakoket i pannan, rör och koka ihop såsen.
  6. Vänd ner såsen i pastakastrullen tillsammans med något kryddgrönt.
  7. Smaka av med salt och peppar och riven ost att toppa med.

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*