Potatisbullar med rökt fläsk och lingon

potatisbullar1

Enkel och god vardagsmat och en bra resträtt om du har kokt potatis eller potatismos över. Om du har ett potatismos som är löst kan det behövas lite vetemjöl i smeten, 1-2 dl gissar jag. Glöm inte lingonsylten för det måste man ju ha till potatisbullar.

INGREDIENSER

  • 500 g kokt potatis
  • 300 g rå potatis
  • 25 g smör
  • 2 ägg
  • salt, nymalen muskot
  • smör till stekpannan

Servera med: Stekt rökt fläsk eller bacon och lingonsylt.

Vitkålssallad med lingonsylt är ju gott, nu fick jag skolvibbar från barndomen 😉

 

Gör så här:

  1. Riv den kokta och råa potatisen grovt på ett rivjärn och lägg i en bunke.
  2. Smält smöret och blanda i det tillsammans med äggen i potatisen, blanda väl.
  3. Krydda med salt, nymald vitpeppar och riven muskotnöt, smaka av så kryddorna känns!
  4. Forma bollar, platta till dom och stek i mycket smör tills dom är genomstekta och har fått färg.
  5. Servera med stekt fläsk eller bacon och lingonsylt.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*