Saffransrutor och Saffransskorpor med mandel

saffranx2.1 saffranx2.2

saffranx2.3

saffransbullar1

Saffran gillar jag och det är extra gott nu i juletid. Jag hittade ett recept på Saffransrutor hos Fredriks fika som jag testade och kakorna blev riktigt goda men nästa gång ska jag göra dom i en mindre långpanna för jag gillar höga mjukkakor. Jag tog bara hälften av saffranet i Fredriks recept, 1 fp saffranspaste och det räckte tyckte jag.  Det funkar också fint att bara pudra florsocker på kakan om du inte gillar glasyr.

Ingen advent utan saffransskorpor, dom är enkla att göra och supergoda till glögg eller till ett kallt glas mjölk!

Trevlig advent till er alla! 🙂

SAFFRANSBISCOTTI MED MANDEL

  • 2 ägg
  • 1 paket saffran
  • 100g rumsvarmt smör
  • 100g mandel
  • 1 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

1. Hacka mandeln.

2. Vispa ihop saffran och ägg och tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.

4. Rulla smeten i tre längder (med lite mjöl på bakbordet) lägg på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 minuter.

6. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.

7. Torka mitt i ugnen  ca 1 timme i 75 °.

 

 

2 Kommentarer

  1. Hej! Nu har jag ”ramlat” in i din blogg flera ggr, och då upptäckt hur mkt jag gillar den. Recepten, berättelser mm
    Så nu är ”du” upplagd som favorit och får ingå i mitt ”kartotek”😅
    God jul! ( så småningom😂)
    //Ann

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*