Asiatisk wok med färs och rödkål

rödkålwok1 rödkålwok2 rödkålwok3

Här jobbar jag på med ett rödkålshuvud som är kvar efter julhandlingen och när det är uppätet ligger det ett stort vitkålshuvud i källaren och väntar! Ha ha ha det gör inget för jag älskar kål så det kommer bli kålpudding för det längtar jag efter och en stor pizzasallad ligger i kylen och ska gojsa till sig. Den blev riktigt vacker när den var lila!

Hur som helst blev det här en enkel och smakrik middag, kanske inte det snyggaste jag lagat men det får ni strunta i 😉

INGREDIENSER

  • 400 g köttfärs, älgkalv tog jag men det funkar med den sort du har
  • 400 g rödkål
  • 2 morötter
  • 1 röd paprika
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2-3 msk riven ingefära
  • 1 nypa chiliflakes eller chili av någon annan sort
  • 1,5 dl Hoisinsås
  • 0,5 dl Japansk soya
  • 1 dl vatten
  • saften av 1/2 citron
  • 3 msk sesamolja
  • 2 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • något grönt t.ex koriander eller gräslök

Servera med: Ris eller nudlar, Japansk soya, Sweet chilisås eller Hoisinsås

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Strimla/skiva rödkål, morötter, paprika och lök, riv vitlök och ingefära.
  2. Blanda ihop Hoisinsås, soya, vatten och citronsaft i en skål.
  3. Woka grönsakerna hett och snabbt i sesamolja och rapsolja tillsammans med hälften av vitlöken och ingefäran, salta, peppra och lägg åt sidan i en gryta.
  4. Fräs nu färsen i resten av oljorna tillsammans med resten av vitlöken och ingefäran. Salta lite, peppra mycket och strö över chili.
  5. Lägg färsen i grytan med grönsakerna, slå på såsen och låt allt koka ihop.
  6. Smaka av om du vill ha mer syra, sälta eller hetta, strö över koriander eller gräslök.
  7. Servera med ris eller nudlar, Japansk soya, sweet chilisås eller Hoisinsås.

2 Kommentarer

  1. Hej!
    Här kommer en liten hälsning från Närpes i Österbotten, Finland. Det är kallt här just nu -19 grader, då är det skönt att vara inne och laga mat.Ikväll skulle det bli köttbullar men efter att sett ditt inlägg på Instagram blev det woken med rödkål och färs. Delar av ett rödkålshuvud låg i kylskåpet och skavde.Det blev riktigt gott, gick till och med hem hos maken. Så många tack för receptet. Ha det gott trots coronatider.

    Hälsningar
    Inger Maris
    (Lenas mamma)

    • Karin Walker

      Hej Inger! Vad kul att ni gillade receptet! Vissa tycker säkert att man är galen som kryddar viltfärsen med asiatiska smaker men jag tycker om det ja`. Låter kallt med -19, här är det varmt som på våren och det är lite för tidigt än tycker jag. Ha det fint i Närpes :-)

Lämna ett svar till Karin Walker Avbryt

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*