Dadlar med ost och bacon

Dadlar1 Dadlar2

 

Dadlar3

Ja vad gör man inte för mannen som fyllde 60 år alldeles nyss, han älskar dessa små sötsalta godingar som kanske hör glöggmingel och vintern till. Vill bara säga att de funkar finfint på vårkanten också till kallt bubbel! De går att preppa innan gästerna kommer och bara det är ju perfekt. Gillar du inte getost så fyll dom med fetaost eller någon hårdost du gillar. Baconet var från Björks i Färila och det är bara godast. Finns på macken i Östavall för er som bor i mina krokar 😉 Mera från plocket kommer…….

 

INGREDIENSER

  • ca 40 urkärnade mjuka dadlar
  • 150 g chevre eller fetaost
  • 2-3 paket bacon (svårt att vara exakt här för jag hade ett storpack)
  • något kryddgrönt t.ex hackad persilja eller gräslök blir fint

 

Gör så här:

  1. Kärna ur dadlarna, skär med en kniv och pillra lite.
  2. Dela osten i skivor och sedan småbitar och tryck in i dadeln.
  3. Dela baconet på mitten.
  4. Rulla baconet hårt runt varje dadel, lägg i en ugnsform och tryck fast en tandpetare.
  5. Kör dadlarna i ugnen på 225 grader i ca 10 min tills baconet fått färg.
  6. Servera ljumna eller rumstempererade.
  7. Strö över lite grönt om du har (det hade inte jag, ha ha)

En kommentar

  1. Zeina Grundell

    Hur tar man ut kärnor ur en daddel?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*