Kronärtskocksröra på “dillchips”

kronärtsröra

Den här bilden är nog den sämsta jag tagit men ni kan väl bortse från den bara 😉 Röran är grymt enkel, syrligt fräsch, bara att mixa ihop, lägga i kylen i en spritspåse tills det är dags för plocket. Den går att göra flera dagar i förväg dessutom. Finn Crisp har goda små triangelchips i olika smaker och den här gången testade vi de med dillsmak (veganska) och de passade grymt bra till kronärtskocksröran. Röran blir vegansk om du använder Havregurt! Vi strödde torkade örtblommor på men något grönt på toppen blir också fint. Jag gillar också att ställa fram röran i en skål där var och en toppar sitt eget lilla chips!

 

INGREDIENSER

  • 1 burk kronärtskockshjärtan, konserverade
  • 1/2 citron, saften av den
  • 1-2 klyftor riven vitlök
  • 1/2 dl Havregurt eller Creme fraiche, det första om du vill ha röran vegansk!
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 3 msk hackad persilja, basilika, gräslök eller dill alt. 1 msk hackad timjan
  • lite grönt att dekorera med

 

Gör så här:

  1. Häll spadet av de konserverade kronärtskockorna.
  2. Mixa dom tillsammans med riven vitlök och citronsaft till en slät kräm.
  3. Rör ned Havregurt eller Cremefraiche.
  4. Smaka av med kryddor, örter och om du vill ha mera citron.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*