Köttbullar som hamnar i frysen till julafton!

Anna min äldsta dotter är hemma och hon har haft “köttbullerullekurs” med sin mamma idag. Aldrig i hela mitt liv har jag gjort så små köttbullar! Mina normala ser ut som pannbiffar bredvid dom här. Jag är ingen fena på köttbullesmet heller men det jag rörde ihop idag blev inte så tokigt.

KÖTTBULLAR
1 kg älgfärs
4 hg fläskfärs
1 ägg
1 dl vatten+fond du chef
1 dl grädde
1/2 dl ströbröd
2 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 stor riven lök
1,5 tsk salt
nymalen svart och vitpeppar
smör och olja till stekning

1. Koka vatten och buljongen och låt det svalna lite.

2. Blanda ägg, buljongvattnet, grädde, ströbröd, senap, tomatpuré, riven lök och kryddor och låt det svälla några minuter.

3. Blanda i köttfärsen och rör till en jämn smet.

4. Rulla små (eller stora:) köttbullar och stek i smör och olja i långpannan. Hög temperatur har jag!

Det blir ju ingen god stekyta i ugnen tycker jag, dom är genomstekta innan. Jag fryser in dom bleka och steker på dom när dom ska ätas!

Mamma har bjudit oss barn på julbordslunch idag och gissa om det var gott? Hon hade gjort så god citronsill, inlagd strömming, rullströmming och gravad lax. Ja allt det andra var såklart gott också men hon är bara bäst på fisk! Vi hade så mysigt och tyvärr blev kameran hemma. 

Nu har ungdomarna gjort tacos och vi ska kolla på film “Kommisarie Späck och efter det blir det “Kommisarie Beck” fast hungrig har jag inte hunnit bli än…..

Hoppas att ni alla haft en mysig tredje advent!

3 Kommentarer

  1. Mums så goda de köttbullarna ser ut. Jag är urdålig på att rulla köttbullar. Jag kanske får boka in mej på kurs;=)

    Va gott det lät med julbordslunch!

    Ha det riktigt gott i veckan!

  2. Kerstin: Jag ska skvallra det till kursledaren:)!
    Jag håller en tumme för dig imorgon, kram kram

  3. Bra tips att ha en del älgfärs, ska nog testa det.

Lämna ett svar till Kerstin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*