Löruddens havrekakor med russin

Jag trodde väl aldrig att jag skulle gilla kakor med russin, det var ju det värsta jag visste när jag var liten, hur kunde man förstöra kakor med russin? Tur att ingen såg mig när jag fick ett hjärnsläpp nyss och vräkte i mig ett helt gäng med såna här kakor + några kolakakor och chokladkakor som var nygräddade……Hallå hur mår man?
De här kakorna har jag aldrig bakat själv men jag har fått dom av “mamsen” min och nu har jag lagt dom längst ner i frysen under lingonpåsar och rådjursben!

HAVREKAKOR
250 g smör
3 dl socker
2 dl russin
2 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1,5 tsk bikarbonat

1. Rör smör och socker flufsigt.

2. Rulla bollar stora som valnötter.

3. Platta till bollarna och grädda i 175°, 10-15 minuter tills kakorna fått färg.

10 Kommentarer

  1. Dessa ska jag baka idag. Fick receptet av en granne. Hon gillade verkligen de här.

    • Karin Walker

      Vad kul Pia, hoppas att du gillar dom! Hmmm…. tänk om jag skulle ta och baka de där själv imorgon för det var längesen! Lycka till med baket/ karin

  2. Supergoda .. Jag har sparat receptet i mobilen, så den kom fram här nu när jag letade ? Bakade du dom sen då?

  3. Har just bakat kakorna. Dom är jättegoda och går snabbt och lätt att göra. Tack, mums

  4. Hej! Nu tänker jag baka dessa igen. Längesen men de är så goda.

  5. Dom med kräm emellan? Kokosflarnen menar du?
    De är super bra 😊

Lämna ett svar till Pia Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*