Fylld kycklingfilé och mangosalsa

Kycklingfilledille till middag och jag som inte köpt filé på en evighet eftersom jag älskar färska lårbitar med ben men jag vet att mannen gillar filé bättre så jag har samlat pluspoäng nu! Mangon var bara hur söt och god som helst och blandad med tomater så passar salsan till allt. Det går såklart fint att blanda i bulgur och bönor om man vill ha en matigare sallad.

FYLLD KYCKLINGFILÈ 2port
2 kycklingfileér
2 skivor salami
2 msk cambozola eller någon annan ost
2 soltorkade tomater
basilikablad eller liknande
salt, peppar
smör

1. Skär en ficka på kycklingen.

2. Gör en rulle av salami, ost, tomat och basilikablad.

3. Mickla in rullen i kycklingen, ( krävs lite våld här ) och går det hål så laga med en tandpetare.

4. Bryn kycklingen och krydda rejält.

5. Lägg den i en ugnsform och stek i 150° i ca 20 minuter (innertemp 70°)

 
MANGOSALSA
för 2
2 tomater
1 mango
1 liten rödlök
1 bit hackad chili
1-2 msk olivolja
1-2 msk citronsaft
honung
salt och peppar
hackad färsk koriander

1. Dela allt i småbitar.

2. Smaka av med olja, citron, honung och kryddor.

VITLÖKSSÅS
1 dl creme fraiche 34%
1 klyfta vitlök
salt och peppar
örtkrydda

1. Rör ihop såsen och servera den kall till kycklingen och salsan.

Jag erkänner att det var gott med kycklingfilé också för den blev riktigt saftig. Det är inte dumt med termometer alls, det gäller bara att ta fram och använda den!

6 Kommentarer

  1. Så gott det ser ut 🙂

  2. Åhh så gott! En relevant fråga i sammanhanget är ju hur du skär mangon??? Det är ju en vetenskap i sig:)

  3. Oj så gott det låter 🙂
    Jag verkar vara inne i nån slags kycklingfas jag med så ska nog prova en fylld variant nån dag!

  4. Det bara måste vara högsäsong för mango just nu. Vi har klämt i oss flera stycken på ett par dagar bara. Exakt hur goda som helst. Vi fick också kyckling idag, med teriyakisås, sallad med en påse blandsallad mango, rödlök, avokado, pinjenötter och riven västerbottensost… Trevlig helg! Åsa

  5. Jag håller med om att filé är godare fast visst kan det bli lite torrt ibland. Ska kanske skaffa en termometer. Nu är det helg igen-väldigt va veckorna springer iväg. Hoppas att du får en riktigt skön helg, min vän!

  6. LINDA: Det blev inte så tokigt heller Linda!

    RÅBERT:Jag ställer den på "högkant" och skär med kniven längs den platta sidan på kärnan. Skedar ur mangon sedan som en avokado och sist skär jag bort de små smala bitarna på kanten, lätt tycker jag men en del skalar den först. Visst finns det en skalmojäng typ äppelklyftare?

    ANNA:Ät inte för mycket bara …blir sånt kackel!

    ÅSA: Lät grymt gott det där Åsa och mango är lätt en favoritfrukt! Ha det skönt i fjällvärlden!

    KERSTIN:Termometer är guld det bara man orkar plocka fram den så! Ja helg igen helt otroligt, ha det fint Kerstin!

Lämna ett svar till KarinW Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*