Korvgryta med chorizo

Vi har haft en helg i Tänndalen med våra två äldsta ungdomar, mysigt såklart men det blev inte så mycket skidåkning som vi tänkt. I de få backar som var öppna så kryllade det av klubbar som hade träningsläger och det borde vi kunnat räkna ut innan.
Jag gjorde en vanlig korvgryta igårkväll som bara var att värma på idag, praktiskt när man kommer hem sent och är gluphungrig!

KORVGRYTA MED CHORIZO 4port ca

8 hg rotsaker, lika delar potatis, morot, rotselleri och kålrot
1 liten purjolök
300g choritzo eller någon annan typ av korv
1 liter buljong från kok, tärning eller fond
1 dl hackad persilja
salt och peppar

1. Skala och dela grönsakerna i bitar.

2. Koka upp buljongen och koka grönsakerna mjuka, purjon lägger jag i de sista minuterna.

3. Stek korven i slantar och låt de sedan koka med på slutklämmen.

4. Smaka av med kryddor och tippa i persiljan.

3 Kommentarer

  1. Till helgen öppnar man en backe i Buskvallen, så då gör jag och Noah premiär. Gjorde dina potatissnäckor till en dubbelmarinerad oxfilé från Ljusnedal. Blev kanonbra! / Åsa

  2. Till helgen öppnar man en backe i Buskvallen, så då gör jag och Noah premiär. Gjorde dina potatissnäckor till en dubbelmarinerad oxfilé från Ljusnedal. Blev kanonbra! / Åsa

  3. Nu blir jag riktigt skidsugen Åsa! T tyckte vi skulle åka upp till helgen men jag vill vara hemma och stöka lite men till trettonhelgen blir det.
    Vad kul att du gillade snäckorna, inte fel med oxfile´n heller förstår jag.
    Ha det fint!

Lämna ett svar till KarinW Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*